De Imker

De Imker is het zogenaamde ‘bijenparadijs’ van de Oosterlingen. Door strategische plaatsing van bijenstenen in de gevel, draagt de Imker bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad en daarmee aan het behoud van een functionerend ecosysteem. De Imker heeft een warme, eigentijdse uitstraling door haar gevel van restpartijen baksteen. De stenen worden zogeheten droog gestapeld, waardoor er geen mortel nodig is. Een zeer duurzame en toekomstbestendige keuze dus. Om het duurzame karakter van dit gebouw extra te benadrukken is de constructie van de bovenste verdieping gemaakt van hout.

MVRDV heeft in het ontwerp van de Imker veel aandacht besteed aan de getrapte en verspringende gevel, waardoor het gebouw een unieke uitstraling krijgt en er veel privacy ontstaat. De woningen op de bovenste drie verdiepingen zijn in tegengestelde richting van alle overige woningen in de Oosterlingen gepositioneerd waardoor het uitzicht vanuit deze woningen uniek is.

Appartementen overzicht

De Imker bestaat uit dertien woningen verdeeld over zes verdiepingen. In de Imker vind je naast een studio, twee-, drie- en vierkamerappartementen en op de bovenste verdieping uniek penthouse. Kies je voor een woning met grote woonkeuken uitkijkend over Amsterdam of juist een woning waar je vanuit je slaapkamer over Oosterlingen uitkijkt? De meeste woningen hebben een of meerdere privé buitenruimtes. 

Het Dek

Het Dek is op en top eilandsfeer! Het hergebruikte hout op de gevel geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels.

De Tuin

Dé groene oase van de Oosterlingen: de gevel van dDe Tuin is volledig bedekt met klimgroen. Dit zorgt voor verkoeling en waterbuffering in de stad. Tussen de planten hangen verschillende huismuskasten.

Het Hof

Robuust en modern, dat is Het Hof! Zodra je het Hof binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement en naar het collectieve dakterras.

Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal! Dit ervaar je door de groene daktuin in combinatie met de natuurlijke gevel van kalk, riet en biobased hars (biobased composiet). De natuurbeleving vanaf de daktuin wordt versterkt door de ligging naast het groene gebouw de Tuin. Het Riet betreed je vanuit het Hof.

Het Huis

Het Huis is dé ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat zorgt voor een unieke, levendige en duurzame uitstraling. Het vakmanschap straalt ervan af! Bijkomend voordeel is dat deze dikke gevel een stabiel binnenklimaat oplevert.

De Imker

Verbindend dat is de Imker! De Imker is het bijenparadijs van Oosterlingen Het dak is ingericht met bloemen, kruiden en plekken waar bijen blij van worden. Zo draagt Oosterlingen bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad.

De Zwaluwtoren

De Zwaluw is dé warme, gloedvolle blikvanger van de Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in de kleur terracotta uitgevoerd. De Zwaluw torent met haar zeventien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam!

7 gebouwen met karakter

In de woningzoeker vind je alle informatie over de woningen.

Bekijk hier het huidige aanbod in de woningzoeker.