Het Dek

De gevel van het Dek is gemaakt van duurzaam hout. Dit geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Kenmerkend voor het Dek zijn de getrapte dakvlonders. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels ter bevordering van de biodiversiteit in de stad. Het getrapte ontwerp van MVRDV geeft het gebouw een elegante, open uitstraling en zorgt voor veel privacy en lichtinval.

Appartementen overzicht

Het Dek telt vijf in grootte variërende verdiepingen met in totaal twaalf woningen, variërend in grootte van 40 tot 132 m2. Hier vind je een aantal stadswoningen, waarvan één met een ruime vide, en een mix aan appartementen. De appartementen hebben lichte woonkamers door de grote ramen op het zuidwesten. Er is veel aandacht besteed aan de indeling van appartementen, waardoor de woningen zeer ruim aanvoelen. Sommige woningen hebben een groot dakterras met perfecte zonligging. Hier is het heerlijk ontspannen na een drukke werkdag! Voor de kleinere woningen is het gemeenschappelijk dakterras beschikbaar.

Het Dek

Het Dek is op en top eilandsfeer! Het hergebruikte hout op de gevel geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels.

De Tuin

Dé groene oase van de Oosterlingen: de gevel van dDe Tuin is volledig bedekt met klimgroen. Dit zorgt voor verkoeling en waterbuffering in de stad. Tussen de planten hangen verschillende huismuskasten.

Het Hof

Robuust en modern, dat is Het Hof! Zodra je het Hof binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement en naar het collectieve dakterras.

Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal! Dit ervaar je door de groene daktuin in combinatie met de natuurlijke gevel van kalk, riet en biobased hars (biobased composiet). De natuurbeleving vanaf de daktuin wordt versterkt door de ligging naast het groene gebouw de Tuin. Het Riet betreed je vanuit het Hof.

Het Huis

Het Huis is dé ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat zorgt voor een unieke, levendige en duurzame uitstraling. Het vakmanschap straalt ervan af! Bijkomend voordeel is dat deze dikke gevel een stabiel binnenklimaat oplevert.

De Imker

Verbindend dat is de Imker! De Imker is het bijenparadijs van Oosterlingen Het dak is ingericht met bloemen, kruiden en plekken waar bijen blij van worden. Zo draagt Oosterlingen bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad.

De Zwaluwtoren

De Zwaluw is dé warme, gloedvolle blikvanger van de Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in de kleur terracotta uitgevoerd. De Zwaluw torent met haar zeventien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam!

7 gebouwen met karakter

In de woningzoeker vind je alle informatie over de woningen.
Bekijk hier het aanbod in de woningzoeker!