Het Huis

Het Huis is een ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat een levendige uitstraling geeft. Dit unieke gevelmateriaal is zeer duurzaam (lage CO2-uitstoot en circulair bruikbaar). Bovendien zorgt de dikte van de gevel voor een stabiel binnenklimaat. Iedere woning heeft twee buitenruimtes, waarvan het dakterras zich aan de groene gevel bevindt. Hier geniet je van de natuur om je heen, middenin de stad. Een huis van hout, gestampte aarde en met een groen dakterras? Natuurlijker en unieker wordt het niet.

Woning-overzicht

In het Huis vind je twee ruime stadswoningen van drie verdiepingen. Uniek in Amsterdam! Wat bijzonder is in het ontwerp van de woningen, is dat deze flexibel en naar eigen smaak in te delen zijn. Op de begane grond is een ruime woonkeuken die ook te gebruiken is als kantoor aan huis. Via een open trap bereik je de eerste verdieping waar je de ruime woonkamer (met mogelijkheid tot extra slaap- of werkkamer) en aangrenzend het terras vindt. De tweede verdieping heeft drie ruime slaapkamers en een badkamer. Op het dak vind je het ruime privédakterras die met één zijde grenst aan de groene muur (van de Tuin). Zo ontsnap je even aan het stadse leven. Je kunt kiezen tussen een woning aan de gezellige pleinzijde of juist de rustigere straatzijde.

Het Dek

Het Dek is op en top eilandsfeer! Het hergebruikte hout op de gevel geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels.

De Tuin

Dé groene oase van de Oosterlingen: de gevel van dDe Tuin is volledig bedekt met klimgroen. Dit zorgt voor verkoeling en waterbuffering in de stad. Tussen de planten hangen verschillende huismuskasten.

Het Hof

Robuust en modern, dat is Het Hof! Zodra je het Hof binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement en naar het collectieve dakterras.

Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal! Dit ervaar je door de groene daktuin in combinatie met de natuurlijke gevel van kalk, riet en biobased hars (biobased composiet). De natuurbeleving vanaf de daktuin wordt versterkt door de ligging naast het groene gebouw de Tuin. Het Riet betreed je vanuit het Hof.

Het Huis

Het Huis is dé ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat zorgt voor een unieke, levendige en duurzame uitstraling. Het vakmanschap straalt ervan af! Bijkomend voordeel is dat deze dikke gevel een stabiel binnenklimaat oplevert.

De Imker

Verbindend dat is de Imker! De Imker is het bijenparadijs van Oosterlingen Het dak is ingericht met bloemen, kruiden en plekken waar bijen blij van worden. Zo draagt Oosterlingen bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad.

De Zwaluwtoren

De Zwaluw is dé warme, gloedvolle blikvanger van de Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in de kleur terracotta uitgevoerd. De Zwaluw torent met haar zeventien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam!

7 gebouwen met karakter

In de woningzoeker vind je alle informatie over de woningen.
Bekijk hier het aanbod in de woningzoeker!