Zes voordelen van nieuwbouw kopen in de Oosterlingen

Lees hier de zes voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in de Oosterlingen.

 

 1. Besparen op de energiekosten

Alle woningen in de Oosterlingen zijn gasloos en voorzien van de duurzaamste gemakken:

 • goede isolatie
 • triple glas (A+++)
 • vloerverwarming
 • WKO-installatie (warmte koude opslag)
 • warmtepomp
 • speciale douchegoot met warmte terugwin functie

Hiermee voldoen de woningen aan de BENG en vallen ze na oplevering in de categorie energielabel A+++. Door al deze duurzame investeringen kun je maandelijks aanzienlijk besparen op je energiekosten.

 1. Aantrekkelijke hypotheekrente

Als je een energiezuinige nieuwbouwwoning koopt, krijg je bij de meeste geldverstrekkers een zogenaamde duurzaamheidskorting. Je kunt dan geld lenen tegen een lagere rente. Hoe duurzamer de woning, hoe hoger de rentekorting.

 1. Onderhoudsarm

Bij een nieuwbouwwoning in de Oosterlingen hoef je je de eerste jaren geen zorgen te maken over het onderhoud. Het gebruik van kwalitatieve, duurzame materialen en de vakkundige afwerking zorgen ervoor dat jouw woning klaar is voor de toekomst.

 1. Eigen grond

Uniek in Amsterdam! In de Oosterlingen koop je een woning op eigen grond. Dit betekent dat in de genoemde koopsom de grond als is opgenomen. Dit verhoogt de leencapaciteit ten opzichte van andere nieuwbouwprojecten in Amsterdam waar erfpacht van toepassing is. Want elke € 1.000,- erfpacht per jaar (cq canon) verlaagd de leencapaciteit met circa € 22.000,-. Hier hoef je in de Oosterlingen dus geen rekening mee te houden!

 1. Luxe en complete oplevering

Alle woningen in de Oosterlingen worden compleet en luxe opgeleverd. Dit betekent dat in de koopsom van de woning een complete keuken met inbouwapparatuur, badkamer, toilet en tegelwerk is opgenomen. De keuken is een duurzame keuken van Häckler of designkeuken van SieMatic met Siemens inbouwapparatuur. Ook de badkamer en toilet is compleet met sanitair van bijvoorbeeld Villeroy & Boch en Grohe.

 1. Duurzaam karakter

Het groene karakter van de Oosterlingen draagt bij aan een duurzame leefstijl. Zo wordt hittestress in warme zomermaanden (gedeeltelijk) voorkomen dankzij de groene daken, daarbij wordt hier regenwater opgevangen. Het vele groen in de gemeenschappelijke binnentuinen is zo gekozen dat dit de biodiversiteit van de stad vergroot. Bovendien stimuleren de grote buitenruimtes en gemeenschappelijke dakterrassen ontmoetingen en kunnen kinderen hier fijn buitenspelen.

Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden voor het kopen van een woning in de Oosterlingen? Dan kun je contact op met De Kredieter voor een financiële check. Zij helpen je graag verder en geven je vrijblijvend inzicht in de mogelijkheden. Het staat je natuurlijk ook vrij om een eigen hypotheekadviseur te kiezen.