De Zwaluwtoren

De Zwaluwtoren is de warme, gloedvolle blikvanger van Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in terracotta uitgevoerd. De Zwaluwtoren torent met haar zestien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam! Op verschillende plekken rondom het gebouw worden groenaccenten aangebracht. Dit zorgt voor een prachtig contrast met de keramische terracotta gevel. 

De Zwaluwtoren is door MVRDV sierlijk en speels vormgegeven door de verschillende en verspringende buitenruimtes, die ondanks de hoogte voldoende beschutting bieden en bij sommige woningen ook als wintertuin te gebruiken zijn. Op verschillende plekken in de toren komen nestkassen voor huis- en gierzwaluwen, waar de Zwaluwtoren haar naam aan dankt. Bovendien is het dak van de Zwaluwtoren voorzien van zonnepanelen die, samen met de panelen op het Dek en de Imker, energie opwekken voor de algemene ruimtes van alle gebouwen.

Appartementen overzicht

In de Zwaluwtoren vind je 85 woningen van diverse groottes (van 40 meter tot 160 meter): twee-, drie- en vierkamerappartementen en op de bovenste verdieping twee unieke penthouses. De Zwaluwtoren kent een grote diversiteit aan plattegronden die allemaal met zorg zijn ontworpen waardoor er voor een breed publiek een geschikte woning in de Zwaluwtoren te vinden zal zijn.

Wat wonen in de Zwaluwtoren bijzonder maakt, is dat veel woningen hier een eigen buitenruimte hebben. De kleinere woningen hebben op het noordoosten een zogenaamde ‘binnentuin’ aan de gevel. Dit is als het ware een dichte loggia die jouw woning groter en groener maakt. Daarnaast kunnen deze woningen gebruik maken van het gemeenschappelijke dakterras op de bovenste verdieping. De grotere appartementen hebben een ruim balkon die kan transformeren tot een loggia. Deze balkons op het zuidoosten of noordwesten die met harmonica ramen helemaal dicht of open gemaakt worden! Zo kun je ook in de herfstzon heerlijk buiten zitten. De grotere appartementen met een balkon op het zuidwesten hebben een regulier balkon. De twee penthouses op de bovenste verdieping hebben een eigen dakterras met prachtig uitzicht over de stad.

Het Dek

Het Dek is op en top eilandsfeer! Het hergebruikte hout op de gevel geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels.

De Tuin

Dé groene oase van de Oosterlingen: de gevel van dDe Tuin is volledig bedekt met klimgroen. Dit zorgt voor verkoeling en waterbuffering in de stad. Tussen de planten hangen verschillende huismuskasten.

Het Hof

Robuust en modern, dat is Het Hof! Zodra je het Hof binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement en naar het collectieve dakterras.

Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal! Dit ervaar je door de groene daktuin in combinatie met de natuurlijke gevel van kalk, riet en biobased hars (biobased composiet). De natuurbeleving vanaf de daktuin wordt versterkt door de ligging naast het groene gebouw de Tuin. Het Riet betreed je vanuit het Hof.

Het Huis

Het Huis is dé ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat zorgt voor een unieke, levendige en duurzame uitstraling. Het vakmanschap straalt ervan af! Bijkomend voordeel is dat deze dikke gevel een stabiel binnenklimaat oplevert.

De Imker

Verbindend dat is de Imker! De Imker is het bijenparadijs van Oosterlingen Het dak is ingericht met bloemen, kruiden en plekken waar bijen blij van worden. Zo draagt Oosterlingen bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad.

De Zwaluwtoren

De Zwaluw is dé warme, gloedvolle blikvanger van de Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in de kleur terracotta uitgevoerd. De Zwaluw torent met haar zeventien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam!

7 gebouwen met karakter

In de woningzoeker vind je alle informatie over de woningen.
Bekijk hier het aanbod in de woningzoeker!