Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal. Dit ervaar je door de natuurlijke gevel van kalk, riet en microbeton. Een circulair materiaal. Het Riet staat sterk in contact met de twee buurgebouwen het Hof en de Tuin. Vanuit het Riet betreed je via de unieke trappen jouw woning in het Hof. De gemeenschappelijke daktuin versterkt de natuurbeleving door de ligging naast het groene gebouw: de Tuin.

Appartementen overzicht

Het Riet telt drie verdiepingen met zes unieke patio- en tweekamerappartementen van circa 40 tot 50 m2. Twee op de begane grond en vier verdeeld over de eerste en tweede verdieping. De woningen hebben een unieke architectuur door de patio (buitenruimte begane grond) die de slaapkamer van de woonkamer scheidt. De met aandacht door MVRDV ontworpen speelse indeling geeft de woningen een luxe uitstraling en zorgt voor een heerlijke, lichte woon- en slaapkamer. Je kunt kiezen tussen een woning aan de gezellige pleinzijde of juist de rustigere straatzijde. De woningen hebben een gemeenschappelijk dakterras of een eigen buitenruimte in de patio.

Het Dek

Het Dek is op en top eilandsfeer! Het hergebruikte hout op de gevel geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels.

De Tuin

Dé groene oase van de Oosterlingen: de gevel van dDe Tuin is volledig bedekt met klimgroen. Dit zorgt voor verkoeling en waterbuffering in de stad. Tussen de planten hangen verschillende huismuskasten.

Het Hof

Robuust en modern, dat is Het Hof! Zodra je het Hof binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement en naar het collectieve dakterras.

Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal! Dit ervaar je door de groene daktuin in combinatie met de natuurlijke gevel van kalk, riet en biobased hars (biobased composiet). De natuurbeleving vanaf de daktuin wordt versterkt door de ligging naast het groene gebouw de Tuin. Het Riet betreed je vanuit het Hof.

Het Huis

Het Huis is dé ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat zorgt voor een unieke, levendige en duurzame uitstraling. Het vakmanschap straalt ervan af! Bijkomend voordeel is dat deze dikke gevel een stabiel binnenklimaat oplevert.

De Imker

Verbindend dat is de Imker! De Imker is het bijenparadijs van Oosterlingen Het dak is ingericht met bloemen, kruiden en plekken waar bijen blij van worden. Zo draagt Oosterlingen bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad.

De Zwaluwtoren

De Zwaluw is dé warme, gloedvolle blikvanger van de Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in de kleur terracotta uitgevoerd. De Zwaluw torent met haar zeventien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam!

7 gebouwen met karakter

In de woningzoeker vind je alle informatie over de woningen.
Bekijk het aanbod in de woningzoeker!