Unieke plek mídden in de stad

De Oosterlingen staat op het eiland Oostenburg, achter de Czaar Peterstraat en vlak bij de gezellige Javastraat. Oostenburg is een bijzondere plek in Amsterdam. Een eiland midden in de stad. Met een geheel eigen identiteit, geschiedenis en ecosysteem. Een autoluwe wijk, waar fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen. Oostenburg wordt een stoere stadswijk met overvloedig groen, waar een verscheidenheid aan mensen de toon zet.

Aan het plein

In de Oosterlingen woon je op de kop van Oostenburg. De Oosterlingen staat aan het toekomstige Lijnbaanplein. Hierdoor heb je vanuit je woning een vrij uitzicht. Onder in de gebouwen aan de pleinzijde is ruimte voor bijvoorbeeld horeca, bedrijvigheid en culturele voorzieningen.

Van werf naar wonen

Als je over het eiland loopt, voel je de rijke historie bij de monumentale gebouwen, zoals de Van Gendthallen en hal 1929. Maar ook steeds meer moderne boetiekjes en restaurants weten de plek naar het eiland te vinden.

“Oostenburg transformeert van industriële stadswerf naar moderne stadswijk.”

Unieke plek in hartje Amsterdam

Oostenburg is een van de laatste plekken in de binnenstad van Amsterdam waar nieuwbouw mogelijk is. In totaal komen hier circa 1.800 woningen. Hier woon je rustig op je eigen eiland, maar met de gemakken van de binnenstad om de hoek.  

Op en top eilandleven

Op Oostenburg is de auto te gast. Ontdek te voet of op de fiets de veelzijdigheid van het eiland. Het vele water,  de industriële kades en gezellige terrasjes aan het water zorgen voor een bijzondere sfeer en gevoel van vrijheid. Dit is op en top eilandleven.

Super centraal en goed bereikbaar

In de Oosterlingen woon je met de populaire Czaar Peter- en Javastraat om de hoek, het Java- en het KNSM-eiland op loopafstand en de Dappermarkt en binnenstad dichtbij. De bus en tram stoppen voor de deur en de trein en metro liggen op nog geen 10 minuten fietsen. Met de auto rijd je binnen 10 minuten bij afslag s110 de A10 op. Omdat Oostenburg autoluw is kun je niet op straat parkeren. In het centrale Parkeerhuis Oostenburg (Q-Park) kun je je auto kwijt. Een deel van de parkeerplaatsen is gereserveerd voor de toekomstige bewoners van Oostenburg.

Horeca

    Winkels

      Cultuur

        Sport en bewegen