Het Hof

Robuust en modern, dat is het Hof. Zodra je binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en wordt je blik getrokken door de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement of stadswoning en naar het collectieve dakterras. Het Hof is door MVRDV zo ontworpen dat je in je woning veel privacy ervaart en in het gemeenschappelijke hof en op het dak je buren kunt ontmoeten.

Het Hof heeft een stoere uitstraling met een gevel van door en door gekleurd plaatmateriaal. In de gevel vind je verschillende nestkasten voor vleermuizen. Vleermuizen hebben het door de verstedelijking steeds moeilijker in Nederland, terwijl ze cruciaal zijn voor een gezond ecosysteem.

Appartementen overzicht

Het Hof telt veertien woningen verdeeld over vier verdiepingen. In Het Hof vind je één stadswoning (99 m2), ruime tweekamerappartementen en studio’s van circa 39 tot 48 m2 met veel lichtinval. De twee appartementen op de bovenste verdieping hebben ieder een ruim privédakterras. De studio’s kunnen gebruik maken van het collectieve dakterras van het Hof en het Riet. Je kunt kiezen tussen een woning aan de gezellige pleinzijde of juist de rustigere straatzijde.

Het Dek

Het Dek is op en top eilandsfeer! Het hergebruikte hout op de gevel geeft het Dek een verweerde en natuurlijke uitstraling. Op de (gemeenschappelijke) dakvlonders worden vlindervriendelijke bloemen- en plantenbakken geplaatst voorzien van vlinderhotels.

De Tuin

Dé groene oase van de Oosterlingen: de gevel van dDe Tuin is volledig bedekt met klimgroen. Dit zorgt voor verkoeling en waterbuffering in de stad. Tussen de planten hangen verschillende huismuskasten.

Het Hof

Robuust en modern, dat is Het Hof! Zodra je het Hof binnenstapt ervaar je direct de bijzondere lichtval en de unieke trappen. Het kunstwerk aan trappen leidt je naar jouw studio, appartement en naar het collectieve dakterras.

Het Riet

In het Riet staat de natuur centraal! Dit ervaar je door de groene daktuin in combinatie met de natuurlijke gevel van kalk, riet en biobased hars (biobased composiet). De natuurbeleving vanaf de daktuin wordt versterkt door de ligging naast het groene gebouw de Tuin. Het Riet betreed je vanuit het Hof.

Het Huis

Het Huis is dé ode aan het natuurlijke eilandleven op Oostenburg. De gevel is gemaakt van ‘rammed earth’ ofwel ‘gestampte aarde’ wat zorgt voor een unieke, levendige en duurzame uitstraling. Het vakmanschap straalt ervan af! Bijkomend voordeel is dat deze dikke gevel een stabiel binnenklimaat oplevert.

De Imker

Verbindend dat is de Imker! De Imker is het bijenparadijs van Oosterlingen Het dak is ingericht met bloemen, kruiden en plekken waar bijen blij van worden. Zo draagt Oosterlingen bij aan de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad.

De Zwaluwtoren

De Zwaluw is dé warme, gloedvolle blikvanger van de Oosterlingen. Dit gebouw wordt compleet in de kleur terracotta uitgevoerd. De Zwaluw torent met haar zeventien verdiepingen boven alle Oosterlingen uit. Op het dak vind je een gezamenlijk terras met waanzinnig uitzicht over Amsterdam!

7 gebouwen met karakter

In de woningzoeker vind je alle informatie over de woningen.
Bekijk hier het aanbod in de woningzoeker!