5 hotspots rondom de Oosterlingen

In Oostenburg hoef je je nooit te vervelen. Een bezoekje aan je favoriete musea met je (klein)kinderen of even bijkomen in het park. Ga er lekker op uit en ontdek wat de omgeving rondom De Oosterlingen te bieden heeft. Wij zetten alvast 5 leuke opties voor je op een rijtje.

1 Czaar Peterstraat
Vanuit De Oosterlingen ben je zo in de leukste straat van Amsterdam-Oost: de Czaar Peterstraat. Hier ontdek je bijzondere boetiekjes, concept stores en fijne koffietentjes. De lekkerste koffie haal je bij De Koffie Broeder. Ook voor een gezellige borrel of een hapje eten ben je hier aan het goede adres. Ben je een kaasliefhebber? Dan moet je kennismaken met Fromagerie Abraham Kef. Mensen uit de omgeving fietsen speciaal om voor deze kaas. Die moet je proeven!

2 Nemo
Nemo is hét wetenschapsmuseum voor jong en oud. Een ideaal uitje voor het hele gezin. En vanaf De Oosterlingen ben je er zo. Hier ontdek je hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn aan de hand van tentoonstellingen en experimenten. Na een bezoekje kijk je met nieuwe ogen naar de wereld om je heen!

3 Het Bimhuis
Op de Piet Heinkade aan het IJ ligt het belangrijkste jazzpodium van Nederland, namelijk het Bimhuis. In deze concertzaal geniet je van de beste jazzmuziek, een heerlijke sfeer, fijne ambiance, lekker eten en een prachtig uitzicht. Het Bimhuis is de plek voor musici en luisteraars van alle leeftijden. Geniet van een avondje uit om de hoek.

4 Het Funenpark en Oosterpark
Toe aan ontspanning en groen? Op steenworp afstand van de Oosterlingen vind je het Funenpark, waar je heerlijk een rondje kunt wandelen of hardlopen. Met 10 minuten fietsen sta je in het Oosterpark. Hier kun je ook goed sporten, er is zelfs een tennisbaan en sportveld met kunstgras. Voor de kids is er ook genoeg leuks: een natuurspeeltuin, skatebaan en in de zomer zelfs een groot pierenbad. Ook worden er in de zomer regelmatig leuke evenementen en optredens georganiseerd.

 5 Artis
Artis is de oudste dierentuin van Nederland en ligt super dicht bij De Oosterlingen. Ideaal, want een dagje Artis met de (klein)kinderen is altijd leuk! Neem een kijkje bij het nieuwe leeuwenverblijf en breng een bezoekje aan het Artis Groote Museum waar je van alles leert over dieren, planten en microben. Of ontdek Artis Microbia waar je de wereld van héél dichtbij bekijkt. Genoeg te beleven voor jong en oud.

Zie jij jezelf al wonen in deze leuke buurt? Er is nog aanbod beschikbaar. Ontdek hier welke woning het beste bij je past. Schrijf je in of maak een account aan als je die nog niet hebt. Spreek je liever iemand persoonlijk? Neem contact op met Viktor, Michiel of Sander via info@heerenmakelaars.nl of bel naar 020 470 22 55.