5 horeca-tips rondom de Oosterlingen

In onze vorige blog deelden we al 5 leuke musea en parken in de buurt van De Oosterlingen. Ook zijn er in het gezellige Amsterdam-Oost talloze horecagelegenheden te vinden. Van een uitgebreide lunch tot een koffietje onderweg. Wij zetten 5 leuke opties voor je op een rijtje.

1 Restaurant de Kas
‘In de ochtend geoogst, in de middag op het bord.’ Bij Restaurant de Kas vormen de tuinen gelegen in Amsterdam en de Beemster de basis voor heerlijke gerechten. Het restaurant ligt verscholen in het Frankendael park, vanaf De Oosterlingen vijf minuten rijden met de auto. Het menu is afhankelijk van het seizoen en wisselt wekelijks. Vanuit de eigen grond en kas worden zo’n 300 soorten groenten, kruiden en fruit gekweekt. Geoogst op het allerlaatste moment en zo snel mogelijk verwerkt in de keuken. En dat proef je!

2 Proeflokaal de Molen
Wie kent dit bier niet? Brouwerij ’t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaal bier. Proeflokaal De Molen bevindt zich net zoals de brouwerij in het voormalige badhuis onder de molen aan de Funenkade. Het grootste deel van de bieren die worden gebrouwen zijn hier op tap verkrijgbaar. In de zomer zit je hier heerlijk op het grote terras en in de winter gezellig knus binnen. Leuk weetje: de molen hoort niet bij de brouwerij, maar dient als herkenningspunt.

3 De Koffiebroeder
Tijd voor een wandeling met het gezin of even een momentje voor jezelf? In de gezellig Czaar Peterstraat vind je De Koffiebroeder waar je de lekkerste koffie haalt! Je kunt er gezellig zitten of een coffee to go halen voor onderweg.

4 Breman Brasserie
Net geopend in het nieuwe Hoxton Hotel: Breman Brasserie. Vanaf De Oosterlingen ben je zo op de Oostelijke Handelskade waar je dit restaurant vindt. De plek is geïnspireerd op de Europese en Zuid-Amerikaanse keuken en het interieur is fantastisch. Hier kun je heerlijk lunchen, dineren of afspreken met vrienden en familie voor een drankje.

5 Stadsbakkerij As
Als je woont in De Oosterlingen heb je gegarandeerd heerlijk vers brood binnen handbereik. Restaurant As ligt namelijk naast de Oosterlingen en is uitgegroeid tot een stadsbakkerij. Bakker Eef is inmiddels een begrip in Amsterdam en levert zijn brood aan meer dan 40 restaurants in de stad. Hier haal je het allerlekkerste zuurdesembrood!

Zie jij jezelf al wonen in deze leuke buurt? Er is nog aanbod beschikbaar. Ontdek hier welke woning het beste bij je past. Schrijf je in of maak een account aan als je die nog niet hebt. Spreek je liever iemand persoonlijk? Neem contact op met Viktor, Michiel of Sander via info@heerenmakelaars.nl of 020 470 22 55.